Pagina web oficială a Municipiului Codlea // MUZEUL CODLEI

 • Despre Muzeu
  Despre Muzeu

  Despre Muzeu

  Istoria municipiului Codlea

  cunoscută de localnicii mai în vârstă ai locului și necunoscută până acum de generația tânără, a fost scoasă la lumină prin eforturile comune ale codlenilor de pretutindeni.

 • Informații utile
  Informații utile

  Informații utile

  Măsuri și reguli de activitate - Stare de Alertă

 • Evenimente
  Evenimente Muzeu

  Evenimente

  Evenimentele Muzeului

  O cronologie a evenimentelor organizate de către Muzeul Tradițiilor Codlene si a proiectelor în care a fost implicat...

 • Galerie foto
  Galerie foto

  Galerie foto

  O descriere fără cuvinte

  pentru a vă putea face o idee despre ce vă oferă Muzeul...

Parteneriate/colaborări

Parteneriate/colaborări

Biblioteca Municipală Codlea are încheiate acorduri de parteneriat cu Despărțământul Dr. Nicolae Căliman din Codlea, Colegiul Tehnic „Simion Mehedinți”, Școala Profesională Specială, Sindicatul Liber al Pensionarilor din Codlea și cu Asociația Comunitatea Noastră pentru a promova lectura, spiritul de voluntariat și activitățile cu caracter educativ și recreativ în rândul locuitorilor orașului. Prin aceste parteneriate ne dorim să atragem câți mai mulți cititori, de toate vârstele, la bibliotecă și să promovăm valori culturale, tradiții și obiceiuri strămoșești în rândul comunității.

Citeşte mai departe ...

Cenaclul „Lucian Blaga”

Cenaclul „Lucian Blaga”

Aflat sub patronajul Asociațiunii ASTRA - Despărțământul Dr. Nicolae Căliman din Codlea, Cenaclul „Lucian Blaga” numără în prezent 13 membri, mulți dintre ei având o bogată activitate culturală și literară. Întrunirile au loc în fiecare a doua zi de joi din lună, începând cu ora 16:00, desfășurându-se sub forma unui atelier literar unde se lecturează și se analizează literar creațiile participanților. Accesul publicului interesat să asiste la întrunirile cenaclului este liber, aceasta fiind una din puținele ocazii de a ne întâlni cu scriitorii și poeții locului, de a le cunoaște ”prin viu grai” și de a le aprecia creația literară.

Citeşte mai departe ...

Ateliere de creație

Ateliere de creație

Atelierele de creație sunt ocazionate de sărbători laice sau religioase semnificative pentru comunitatea codleană și sunt organizate la bibliotecă împreună cu asociații culturale și instituții de învățământ partenere. Ele au ca scop promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale în rândul tinerilor și adulților și organizarea de expoziții cu obiectele realizate în cadrul atelierelor.

Citeşte mai departe ...

Maratonul de lectură

Maratonul de lectură

Maratonul de lectură este o acțiune care se desfășoară lunar pe durata anului 2017 și este organizat de Asociația Comunitatea Noastră, în colaborare cu biblioteci partenere.

Aceste maratoane se adresează tuturor pasionaților de lectură cu vârsta de peste 16 ani, fiind anunțate cu cel puțin zece zile înainte. Înscrierile se fac online, în prima zi din lună, iar lecturile permise sunt dintr-o anumită tematică ce se schimbă în fiecare lună.

În prima săptămână a lunii următoare vor fi anunțați cei trei câștigători ai maratonului de lectură, care vor fi premiați cu cărți la alegere. Cel care va reuși să citească cel mai mult va putea desemna o bibliotecă pentru a fi sprijinită în actualizarea fondului de carte.

Lista bibliotecilor propuse pentru actualizarea fondului de carte este afișată pe pagina asociației: http://apfar.org.ro/timp-liber-2/clubul-de-lectura/maratoanele-de-lectura-online/

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS
 • 1
 • 2